Je hoeft niet waterdicht te zijn!

Verzet die bergen maar een andere keer!

Ben jij iemand die:

  • Graag de schijn ophoudt?
  • Huilt maar lacht?
  • Anderen niet toelaat?
  • De pijn negeert?

“Laat het maar merken, dan maar niet de sterkste. Want nee, je hoeft toch niet perfect te zijn. Verzet die bergen een andere keer maar verder.”

lyrics Waterdicht – Hannah May

Kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown heeft hierover een mooi (werk)boek geschreven en is ook bekend van haar zeer populaire TED talk: The Power of Vulnerability.

Leren kwetsbaar te zijn houdt de bereidheid in om het emotionele risico te accepteren dat voortkomt uit openheid en de bereidheid om lief te hebben en bemind te worden. Als je je vermogen ontwikkelt om meer kwetsbaarheid toe te laten, ben je beter in staat om je emoties te delen, te praten over je fouten en eerlijk te zijn over je behoeften. Kwetsbaar zijn tegenover anderen helpt je vanuit medeleven, empathie, acceptatie en verbinding de relaties met anderen in je (werk)leven te verdiepen.

En… dat is niet altijd gemakkelijk. Kwetsbaar zijn betekent niet dat je geen kracht meer bezit of zwak wordt. Je kiest alleen bewust om niet op kracht te overleven maar de kracht van kwetsbaarheid in te zetten.

Wil jij meer kwetsbaarheid toelaten, niet langer spat- en waterdicht zijn? En vind je dit lastig om alleen te doen? Kijk dan wat online coaching voor jou kan betekenen.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op!