Coach training

Wanneer een organisatie de ambitie heeft te groeien, is de ontwikkeling van haar medewerkers een belangrijke succesvoorwaarde. Want de kern van elke organisatie zijn de mensen. Hun persoonlijke en professionele groei heeft rechtstreeks invloed op de effectiviteit en het succes van de organisatie. Hierbij kan coaching een waardevolle rol spelen; coachen zet individuen aan tot een groeimindset te cultiveren. En wanneer mensen zich ontwikkelen, ontwikkelt de organisatie mee. Coachen kan dus worden gezien als een katalysator voor organisatieontwikkeling.
Hoe staat het met jouw vermogen om het beste in anderen naar boven te halen?

Coachingsskils

Coachen wil zeggen, ‘iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat iemands prestaties en leervermogen verbeteren’. Dat vraagt om de juiste coachingsvaardigheden! 

In dit coach programma leert je o.a.:

  • Contact en contract in coaching vorm te geven
  • Grow model toepassen tijdens coaching
  • Coachingsvaardigheden te ontwikkelen, zoals vragen stellen, luisteren en empathisch vermogen
  • Coachingtools te hanteren die direct inzetbaar zijn
  • Oplossingsgerichte coaching toe te passen
  • Verschillende coachende interventies toe te passen
  • De kunst van coachen je eigen te maken!

Coaching

In de praktijk wordt maar al te vaak verwacht dat een coach een soort Zwitsers zakmes is. Een zoektocht naar een professionele combinatie tussen de rollen: coach, mentor, adviseur en dienend leider, herkenbaar? Coaching richt zich op het begeleiden van mensen bij het vinden van hun eigen oplossingen en ideeën en gaat met name over het faciliteren van het ontwikkelproces van de ander. Dit doe je door met jouw coachskills aan te sluiten op de ontwikkelvraag van de ander. De nadruk ligt hier op het stellen van doelen en het vinden van oplossingen. Door een open en onderzoekende houding aan te nemen, helpt coaching anderen zich bewust te worden van niet-helpende gedragingen en hun eigen oplossingen voor hun vraagstuk te ontdekken. Op individueel niveau helpt coaching op de werkvloer om de mindset, competenties en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om effectiever te functioneren in een dynamische, veranderlijke omgeving.

De kunst van coachen

Als coach ben je zelf het instrument dat je gebruikt om anderen te begeleiden in hun leerproces. Dit doe je door theoretische kennis op te doen, te oefenen met casuïstiek en coaching toe te passen in de praktijk. In dit coachtraject reflecteer je op wie je bent als coach, wat bij je past, en hoe je je coachingscompetenties en -vaardigheden wilt ontwikkelen.

Dit coachtraject is altijd maatwerk, gebaseerd op de leervragen van de coaches en de verwachtingen en behoeften van de organisatie. Ik ga graag in gesprek om een leertraject op maat te creëren.

Hoe staat het met jouw vermogen om het beste in anderen naar boven te halen?