Ben jij een bedrieger? Ken je 'eigen' waarde!

Ooit op een kwade dag…

Ben jij een succesvolle professional en overkomt het je toch regelmatig dat je overvallen wordt door een gevoel van twijfel over je eigen prestaties? Niet omdat er zaken misgaan, maar omdat je op de achtergrond de angst ervaart om door de mand te vallen. Dat je op een zeker moment zal worden ontmaskerd als fraudeur. En dat iedereen erachter zal komen dat jij je succes niet te danken hebt aan je harde werken. Dat het eigenlijk een kwestie is geweest van puur toeval en geluk, toevallige omstandigheden of de foute inschatting van iemand anders. Jouw succesvol opgebouwde wereld zal dan instorten als een kaartenhuis. En alleen al bij de gedachte aan de schaamte en vernedering die dan zal volgen, voel je je angstig en gestrest.

Dit zorgt er mogelijk voor dat je je uiterste best gaat doen om:

  • Deze angst voor jezelf te houden, want deze situatie moet verborgen blijven.
  • Nog meer je best te doen en nog harder te werken, zodat je eindelijk wel van echte waarde bent.

Als je regelmatig last hebt van deze gedachten, is de kans aanwezig dat je last hebt van het imposter-syndroom. Dit kan ervoor zorgen dat je je soms geïsoleerd en alleen voelt. Deze negatieve spiraal van hard werken en resultaat behalen, maar toch geen eigenaar zijn van het succes en gevoelens van niet (voldoende) van waarde zijn, kan je veel energie kosten. Het kan fijn zijn om hiermee aan de slag te gaan en ONLINE COACHING kan een goede stap zijn.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op!