Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Start met intervisie

 

Samen weet je meer

Als professional heb je soms het gevoel er alleen voor te staan. Je ziet dat anderen om je heen goed bezig zijn of ook tegen zaken aanlopen, maar de dagelijkse drukte laat het eigenlijk niet toe om elkaar eens op te zoeken en van elkaar te leren. Tijd en zin in een hele training of teambuilding is er niet. Helaas bedenk je zo soms naast elkaar telkens hetzelfde wiel opnieuw. Dat kan anders! Of moet zelfs anders…

Delen is vermenigvuldigen

Zo gaan ‘lessons learned’ verloren en is er te weinig aandacht voor continu lerend verbeteren. Juist dan kan intervisie een effectieve methode zijn om de lessen die er te leren zijn samen op te pakken en een lerend netwerk met je collega’s te creëren. Omdat de tijdsinvestering beperkt is, is intervisie een effectieve manier om voortdurende professionele ontwikkeling gezamenlijk in te zetten. Als groep kun je al snel resultaat ervaren omdat intervisie wordt ingevuld door een eenvoudig vierstappenproces.

Meer leren van en met elkaar

Niet ‘quick and dirty’, geen adviesdesk of ‘copy-paste’ oplossing, maar met elkaar aannames onderzoeken en gezamenlijk op zoek gaan naar de beste oplossingen. En hiervan met elkaar lerend aan elkaars werk bijdragen. Kennis delen zonder deze op de voorgrond te plaatsen. Intervisie houdt in het leren van anderen en hen en het werk van binnenuit, samen en onderling bekijken. Door met elkaar in gesprek te zijn, worden patronen blootgelegd en hierdoor kun je je bekende perspectief op je werksituatie verruimen of indien nodig loslaten. De groep nodigt elkaar uit om open te staan voor andere oplossingen en nieuwe inzichten. Je stimuleert elkaar acties te formuleren en om in beweging te komen. Door je hierin te laten begeleiden bouw je samen de tools op om ook na afloop succesvol intervisiebijeenkomsten vorm en inhoud te geven.

Ben jij nieuwsgierig naar wat intervisie jullie als collega’s kan opleveren?

  • Collega’s leren van en met elkaar
  • Effectieve manier om kennis te delen
  • Aandacht en verbinding
  • Uitdagende en ineffectieve werksituaties anders benaderen
  • En er ontstaat een betere leercultuur in de organisatie!

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op!